Metafysische cursussen

Afdrukken PDF

Spiritualiteit in de Praktijk - MS1
Metafysica en Communicatie - MS2
De Metafysische Bijbel - MS3

Het certificaat Metafysische cursussen is opgebouwd uit deze drie bovengenoemde cursussen en is er opgericht u in staat te stellen de transformerende kracht te ervaren die uitgaat van een benadering van het leven vanuit een metafysisch gezichtspunt.


Spiritualiteit in de Praktijk – MS1

Metafysica is allereerst een manier van leven. Zij leert ons te kijken naar de niet-zichtbare oorzaken die de achtergrond en basis vormen van alles wat wij ervaren in deze wereld en zo het ware hart, de ware kern, te ontdekken en te zien. Wie of wat we denken te zijn bepaalt onze antwoorden op alle dagelijkse levenssituaties. En de manier waarop wij ons identificeren bepaalt de begrenzingen die wij ons zelf opleggen. Deze cursus en de op de praktijk gerichte oefeningen bieden ons de mogelijkheid de basisprincipes van de metafysica toe te passen in het kader van een door onszelf gesteld doel. Wanneer u overweegt meerdere cursussen te volgen is deze cursus goed om mee te beginnen.

De cursus Spiritualiteit in de Praktijk omvat de volgende lessen:

 1. Ik ben een spiritueel wezen
 2. Reïncarnatie en karma
 3. Symbolen en het in contact komen met de geest
 4. Het begrijpen van en het werken met mijn onderbewustzijn
 5. Mijn denkvermogen is de bouwer
 6. Het gebruik van de wil, en de juiste handeling
 7. Mijn stoffelijk bestaan
 8. Individualiteit

 


Metafysica en Communicatie – MS2

Elke dag, bewust of onbewust, zijn we bezig met communiceren op verschillende manieren en met uiteenlopende mensen. De cursus Metafysica en Communicatie geeft een sleutel om deze dagelijkse contacten meer betekenis en innerlijke verrijking te geven, zowel voor onszelf als voor de ander.

Deze cursus verschilt van andere cursussen en trainingen in communicatie, omdat deze in de allereerste plaats onderkent dat wij een lichaam, ziel én geest zijn, en dat onze interacties verband houden met deze drie aspecten van ons zelf. Een relatie kan zich daarom bijvoorbeeld primair afspelen op het fysieke vlak, of op het mentale niveau of op dat van het ware zelf.

Door onszelf te observeren en door een ruimer begrip van de metafysische principes die tot communiceren leiden, is het mogelijk bewuster in onze relaties te staan en deze daardoor te verbeteren.

De cursus Metafysica en Communicatie omvat de volgende lessen:

 1. Fundamentele principes van communicatie
 2. Bewustzijn, denken en spreken
 3. Bewust worden van je communicerende zelf
 4. Communiceren met het ware zelf
 5. Het ware zelf en het ego
 6. Het begrijpen van je ontmoetingen
 7. Het verbeteren van de kwaliteit van je communicatie
 8. Liefde en moraliteit in relaties

 


De Metafysische Bijbel – MS3

De bijbel is veel meer dan een religieus boek. Op een metafysische manier omgaan met de bijbel gaat verder dan alleen het bestuderen van de letterlijke of historische niveaus in het vormen van een beeld van onze spirituele ontwikkeling. Mensen, plaatsen, voorwerpen en gebeurtenissen worden beelden die het proces van transformatie van ons bewustzijn weerspiegelen. Stap voor stap wordt u binnengeleid in de bijbelse symboliek. Het bestuderen van een aantal bijbelteksten geeft u de werktuigen in handen om met meer vertrouwen voor u zelf de verborgen schatten van de bijbel te ontdekken.

De cursus De Metafysische Bijbel omvat de volgende lessen:

 1. Kennismaking met de bijbel: een handboek voor persoonlijke ontwikkeling
 2. De taal van symbolen – mensen en plaatsen
 3. De taal van symbolen – zaken en handelingen
 4. De uittocht en de reis van de ziel
 5. De openbaring van het ware zelf
 6. De werking van het ware zelf door het denkende vermogen
 7. De metafysica van Pasen
 8. Pinksteren en de apostolische tijd